Anticelulit masaža

Reč-dve o uzroku celulita

Postoje zablude da je celulit samo ženski problem i da počinje u određenim godinama. Istina je da čak i bebe imaju celulit kao i da ga imaju i muškraci. Stvar je samo u tome što  ni jedni ni drugi od celuluita ne prave veliki problem. Žene su sklone ulepšavanju i pogled na celulit  na butinama ne čini baš da se one dive sebi osećaju lepo. A istini za volju, celulit zaista nije privlačan oku.

Postoje 3 stadiuma celulita – od onog koji je vidljiv samo onda kada kožu stisnete prstima kao što je vodeni celulit, do onog koji je vidljiv golim okom i tvrd na dodir, a koji se naziva fibrozni celulit.

Celulit možda i ne bi bio tako strašan kada bi se to masno tkivo ravnomerno rasporedilo ispod kože da bude glatko. A upravo u tome može da pomogne anticelulit masaža.

A šta ovakva masaža podrazumeva?

Za razliku od obične masaže sa ručnim masažerom , ovo je prilično agresivna metoda i vrlo je verovatno da u njoj baš i nećete uživati i smatrati da je ona nešto najbolje za celulit. Ipak, druge metode mogu biti još bolnije! Takav  je recimo tretman celulita injekcijama, sličan onom koji se radi na licu radi smanjena bora – mezoterpija celulita. Ne možemo da zaobiđemo ni liposukciju koja možda jeste najbrži način da se rešite svih oblika masnih naslaga, ali nosi i najveći rizik.

Comments are closed.